Контейнери за живеене – модерните и практични модулни конструкции

Разбираемо е желанието на всеки да притежава собствен дом, но с оскъпяването на имотните цени това често изглежда като неосъществима мечта. Съвременните технологии обаче предоставят все повече възможности за иновации и много производители предлагат цялостни или частични жилищни решения със своите модерни и достъпни контейнери за живеене.

Този тип конструкции са изключително практични и при извършване на дейности от технически, стопански или строителен характер, затова се предпочитат от редица бизнеси.

Кое ги прави широко приложими

Във фургони за живеене се настаняват не само сезонни работници или бедстващи лица. За много съвременни хора те са идеален вариант за дом извън големия град, на тихо и спокойно място. От модули се изграждат и прекрасни търговски центрове, сервизи, складове, офисни помещения и т.н.

Възможностите са практически неограничени и се повече хора и институции се възползват модулните къщи и техните неоспорими им предимства, а именно:

  • Благодарение на металната си носеща конструкция, те се отличават със здравина и издръжливост;
  • Могат да се разположат върху всякакъв терен;
  • Строежът им е в съкратени срокове;
  • Цената им е изключително достъпна поради малкото използвани материали, сухото строителство и бързото изграждане;
  • Лесно и удобно е да се преместят на ново място;
  • Предоставят възможност за добавяне на нови модули, разместването или отнемането на вече наличните;
  • Лекотата на материалите и начинът на сглобяване ги правят устойчиви на земетресения;
  • Могат да се използват десетки години.

Къщите от контейнери не отстъпват по нищо на традиционно построените сгради. Дори ги превъзхождат по критерии като екологичност, комфорт, функционалност и енергоспестяване. Това се постига чрез последно поколение изолация, отлична климатична система, модерни методи за изграждане и висококачествените сандвич панели, използвани за стените и покривите.

Какви видове контейнери за живеене има

Удобството на модулните конструкции ги прави търсен избор за жилищни и бизнес нужди, а стандартният дизайн може да бъде преработен според вашия стил и конкретни предпочитания, превръщайки се в жилището на мечтите ви: с различни веранди, подова настилка, довършителни детайли, облицовка, а защо не с прекрасна зимна градина?

Предназначението на контейнерите и видово им разнообразие се определя от специфичните характеристики на конструкцията им, като то далеч не се изчерпва с място за отдих или работа.

Домакински за строеж на сгради

Стандартните блокови модули са бърз и евтин вариант за изграждане на различни типове всесезонни съоръжения. Те могат да бъдат не само постоянни или временни къщи, но многофункционални сгради, офиси на места без подходяща инфраструктура, градински постройки и др.

Санитарни

Те обикновено се използват като самостоятелни модули и изпълняват функциите на съблекалня, тоалетна или баня. Често биват включвани и като отделни секции към санитарни помещения, жилищни комплекси или офиси с по-големи размери.

Складови и хладилни за съхраняване на стоки

В металния контейнер се съхраняват и транспортират различни стоки. Той може да бъде и част от по-голямо складово помещение. Според вашите изисквания се оборудва със специални врати, прозорци и система, посредством която в него да се поддържа определена температура.

Такъв складов или хладилен контейнер е идеално решение за множество бизнеси или възможност за чудесно допълнение към вашия жилищен модул, ако желаете да развивате собствено стопанство.

Технически за специфични дейности

Този тип контейнери са многофункционални и техните технически параметри предоставят разнообразни практични решения за вашето хоби или основна дейност. Могат да се използват като кабини от технологичен и телекомуникационен тип, занаятчийски работилници, кабини за почистване, сушилни и много други.

Удобни, издръжливи, с гъвкаво приложение и на достъпни цени – фургоните за живеене и техните помощни сгради се налагат като трайна модерна алтернатива на традиционното строителство.

 

Автор: Симеон Бонев

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0.0 от 10 звезди. (от 0 гласа)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0 (от 0 гласа)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *