Фургони за живеене – гаранция за сигурност, спокойствие и комфорт

Нуждите на съвременните хора от евтин, удобен и модерен дом могат да бъдат напълно задоволени от все по-популярните контейнери къщи. Многообразието от тези модулни конструкции вече е достатъчно голямо и има различни варианти за всеки, който иска да се сдобие бързо с желания дом. С фургони за живеене може да се извършва и техническа или строителна дейност, което ги прави приложими в различни области.

Къде намират приложение контейнерите?

Обстоятелствата, които може да изискват настаняване и живеене в жилищни контейнери или фургони, могат да са най-разнообразни. Като модерна алтернатива на временни постройки, бунгала  и др. постройки, модулните конструкции могат да бъдат пригодени за различни нужди. Подходящи са за:

  • временно пребиваване на бежанци, сезонни работници или хора, пострадали от бедствия;
  • студентски общежития, социални заведения, съблекални, складове, обслужващи центрове и др.;
  • изграждане на модерен съвременен дом с всички удобства.

Сглобяемите къщи, създадени от подобни модулни конструкции, са особено предпочитани и от авантюристи, които не искат да живеят сред шума на големия град. Благодарение на достъпните за фургони за живеене цени, много хора и различни институции разчитат на техните предимства.

Кои са основните видове фургони за живеене?

Конструкцията на мобилните контейнери е метална носеща, а за стените и покрива са използвани сандвич панели с добра изолация. Подът им е или ламиниран паркет, или теракота и всички разполагат с PVC дограми, врати, електрическа и ВиК инсталация.

Спецификата на отделните видове фургони се определя от конструктивните им особености и предназначението:

Домакински

С модулите на този тип бързо могат да бъдат изградени най-различни по големина сгради  като къщи, големи модулни сгради, сервизни помещения, градински постройки и др. Позволяват височина на сградата до 3 етажа, като за по-високите са предвидени специални модули.

Складови

В тях се съхраняват или транспортират стоки, като могат да бъдат и част от складови помещения с по-големи размери. Възможно е оборудването им с прозорци и врати, а ако е необходимо, и да се поддържа конкретна температура. Голямо тяхно предимство е, че ако се наложи преместване, то става лесно и бързо.

Хладилни

Те са разновидност на складовите и се използват за съхраняване на стоки, чийто срок на годност трябва да бъде удължен. Стените им обикновено са изработени от топлоизолационен материал и осигуряват контролирана температура с помощта на хладилен агрегат.

Технически

Контейнерите от този вид са практично и гъвкаво решение за приложение като технологични кабини, сървърни помещения, кабини за дезинфекция и др. Конструкцията им се предвижда да бъде подсилена, за да издържа на натоварвания.

Санитарни

Когато се използват за санитарни цели, модулите могат да изпълняват функция на съблекалня, тоалетна, баня и др. Освен като самостоятелни модули, могат да бъдат и отделна секция от голямо санитарно помещение. Подходящи са за приложение като част от офисни, жилищни или модулни сгради.

При планиране за изграждане на къща от контейнери или употреб на модулни конструкции с друга цел може да се използват не само стандартни модели, но и изготвени по индивидуален дизайн. Тази възможност допринася още повече за практичното им използване, наред с предимства като издръжливост, комфорт, мобилност и достъпна цена.

 

Автор: Симеон Бонев

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0.0 от 10 звезди. (от 0 гласа)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0 (от 0 гласа)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *