Устойчиви и функционални перголи за дългосрочна защита

От XVII век, когато стават популярни в Италия, до днес перголите претърпяват различни промени, но запазват същността си – да защитават от различни атмосферни влияния. Модерните перголи са подходящи за промишлени площи, външни пространства пред заведения, хотелски комплекси и търговски центрове, за големи тераси и др.

Особено популярни са алуминиевите защитни съоръжения от този тип. Поради различната си форма и начин на закрепване предлагат решение за всяка ситуация. За предпазване в жилище или друг обект в дългосрочен аспект особено подходяща е подвижната покривна пергола.

Каква защита предлагат перголите?

Конструкцията на тези модерни съоръжения може да бъде такава, която да се закрепи към друга, вече съществуваща, или да бъде свободностояща. И единият, и другият вид  осигуряват ефективно външно приложение.

Перголите могат да се впишат идеално във всеки екстериор и освен че му придават естетически вид, защитават цяла година съответната площ от различни неблагоприятни въздействия.

Предпазват от преките слънчеви лъчи

Тъй като са изработени от устойчив PVC плат, той издържа на високи температури, запазва целостта си и осигурява отлична термозащита със своите три слоя. Благодарение на специалното си покритие намалява с 90% проникването на UV лъчите. Ламелите, отворени в междинна позиция, осигуряват приятна прохлада и проветрение.

Спират дъжд, градушка и сняг

Ламелите са проектирани с такава форма, че тя позволява припокриването им, когато са затворени. Под съоръжението се получава напълно защитено от дъжд и градушка пространство, а също и от 15 см сняг. За хора, които искат да защитят своя обект и през зимата, това е отлична възможност, защото платът е 100% водоустойчив.

Защитават от силен вятър и бури

Дори при силен вятър с пориви до 117 км/ч пространството под перголите ще бъде защитено от праха във въздуха. Чрез допълнително монтиране на остъкление или ветрозащита може да се постигне още по-добър ефект.

Има биоклиматични разновидности, които разполагат с автоматична решетка от алуминиеви панели. Накланяйки се, тя постоянно защитава от атмосферни влияния, като осигурява в същото време благоприятна вентилация.

Модерните алуминиеви перголи осигуряват надеждна защита, благодарение на максималната си здравина.

Как е постигната устойчивостта им?

Изграждането на пергола във външното си пространство е практичен начин да го използвате по-ефективно и да го защитите от външните условия. Търсейки подходяща за вашите условия, ще се убедите не само в полезните им функции, но и в достъпните за перголи цени.

Устойчивостта е особено важна характеристика, за да могат да издържат на вредните въздействия. Начините за постигането ѝ са няколко:

  • използване на алуминиеви профили от висок клас с устойчиво на корозия термореактивно прахово покритие;
  • болтове, винтове и други свързващи елементи от неръждаема стомана;
  • издръжлив на влага, екстремни температури и горене трислоен PVC плат;
  • възможност за интегриране с вече съществуваща дървена или стоманена конструкция.

Като модерни слънцезащитни съоръжения, перголните системи са полезна дългосрочна инвестиция. Към предимствата им трябва да бъде прибавено и това, че в тях може да се вгради LED-TEC осветление и да се използват иновативни технологии от SOMEY с дистанционен контрол. Тези допълнителни екстри правят монтирането им още по-привлекателно, а тях самите – още по-популярни.

 

Автор: Симеон Бонев

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0.0 от 10 звезди. (от 0 гласа)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0 (от 0 гласа)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *