Toshiba Satellite L350

Toshiba Satellite L350 е ново допълнение към 17 инчовите лаптопи, които се предлагат на пазара от Toshiba. В този модел Toshiba предлага на своите клиенти TruBrite екран, уеб камера, интегрирана ATI Radeon карта, един двуядрен процесор Intel или AMD, както и DVD SuperMulti устройство.

Този лаптоп е насочен към потребители, които искат малко повече от един обикновен лаптоп. Този преглед ще обхване Intel версия на този лаптоп.

Характеристики на Toshiba Satellite

* операционна система: лицензиран Windows Vista Home Premium (SP1, 32-битова версия)

* процесор: Intel Pentium Dual-Core T4200

* оперативна памет: 2 GB PC5300 DDR2 SDRAM памет (Максимум капацитет от 4 GB)

* твърд диск: 320GB (4200 RPM) сериен ATA

* записвачка: DVD SuperMulti (+ /-R двуслойни) дискове с Labelflash поддръжка на 11 формата

* екран: 17.1 “широкоекранен TruBrite диагонал TFT LCD дисплей с резолюция 1440×900 (WXGA +)

* графична карта: ATI Radeon X1250 128MB 831MB-динамично разпределени общо графична памет

* мрежа: Atheros 802,11 B/G безжична LAN

* портове: 3 USB Sleep-and-Charge порта, 5 в 1 четец на карти SD-, 10/100 LAN, 56k модем

* вградени уеб камера и микрофон

* захранване: 4000mAh батерия 10.8V и 75 w AC адаптер

* тегло: 3.15 kg

* размери: 39,6 cм х  29,0 см х 4,6 см

Корпус и дизайн

В Toshiba L355D се представя дизайн, с който ние сме добре запознати, промените са много малко в сравнение с по-старите лаптопи серия P200. Корпусът на лаптопа е по-тънък погледнат отстрани, но без снимки за сравняване между всеки модел би било трудно да се определи точната разлика. Отстрани височината е сходна с останалите модели, но профилът му е по-тънък в предната и задната част. Най-голямата промяна е дизайна на пантите, който преминава от “скрит” дизайн в двойна панта. Останалаите части от лаптопа изглеждат недокоснати, със същия контрол на мултимедията и приблизително еднакъв с останалите, когато е затворен. Последната визуална промяна, която ясно ще забележите, е липсата на гланцово покритие на капака, който е заменен със сребърно матиранано металиково покритие. Потребителите, които се оплакват от лесно надраскване и зацапване с отпечатъци от пръсти, вече могат да отдъхнат.

Качеството на сглобяване е останало същото. Корпусът като цяло е доста издръжлив. Клавиатурата и покритието на дисплея са на ниво.

Дисплей

.

.

.

.

.

.

.

Дисплеят на серия L350 при преносимите компютри Toshiba е средно качество, има дори задна подсветка. Цветовете оживяват когато работите, но изчезват и избледняват, когато е в режим sleep. Правилният хоризонтален ъгъл на гледане e около 45 градуса, преди цветове да се размият и да станат неясни. Вертикалният ъгъл на видимост бързо се променя още след 20 градуса.

Най-приятна за гледане на този екран е яркост от 60%, когато стаята е по-ярка. Когато е по-тъмна увеличаваме още малко яркостта.

Клавиатура и тъчпад

.

.

.

.

.

.

.

Клавиатурата е много добре напревена с тънки клавиши, които не изискват голям натиск. Отклоннията на клавишите е минимално, което я прави лесна за работа. Те са точни като големина, нито много големи, нито пък прекалено малки.

В качеството си на 17″ преносим компютър, клавиатурата и размери не са проблем и за най-малките. Някои от потребителите ще се зарадват и на правилното позициониране на Ctrl в ляво на клавиатурата, вместо на функционален бутон, който понякога се поставя на неговото място.

Toshiba е също достатъчно добър да включва няколко медийни бутони, разположени точно над клавиатурата. Нито едно от тези копчета не е досадно с LED осветление и всички те са лесни за използване.

Повърхността на тъчпада е отлична, с точно нужното количество пространство за лесно придвижване, както и почти съвършенна чувствителност на пръстите. Структурата е мека и матирана, което я прави много лесна за плъзгането на пръста. Тъчпад бутоните са с прилични размери, но бих предпочел по-добрата обратна сила, когато щракнете върху бутона. Както и да е, бутоните са по-плитки при натиск.

Качество на изработка и производителност

Като лаптоп за ежедневната употреба, има една много добра скорост при стартиране и изключване. Безплатен софтуер като например Internet Explorer, Adobe Reader, се свалят за нула време. Голяма част от това може да се дължи на процесора и 2 GB оперативна памет, които този преносим компютър предлага като стандартно оборудване. В сравнение с по-старите поколения, които бяха с 1 GB или дори 512 MB оперативна памет. Ако желаете цената да е по-ниска от стандартната, можете да потърсите модификация с AMD процесор.

Изпълнението като цяло на този лаптоп е чудесно за една нормална машина, но не очаквайте да играете новите игри на тази машина. По-старите игри ще вървят, стига да направите съответните настройки. Тъй като повечето потребители, които търсят подобни лаптопи не очакват високи критерии за игри, това няма да бъде проблем.

Портове и функции

Портовете на L350 са с по-малко възможности в сравнение с по-старите P200. Няма S-Video, няма Firewire, липсва вторият HD порт, което е доста необичайно за 17” ноутбук.

В някои 13.3 “преносими компютри има много повече портове от този 17″ преносим компютър, което те кара да мислиш какви ли елементи може да са били премахнати, за да се намалят общите разходи за този компютъра. Три USB порта за 17” лаптоп е най-голямото оплакване към този модел, когато много от подобните по размер ноутбци имат четири или шест.

Предни: Wireless, включване/изключване, SD-Card Reader, слушалки/микрофон

.

.

Отзад: модем

.

.

.

От ляво: VGA, LAN, два USB, ExpressCard/54

.

.

.

.

От дясно: VGA, LAN, два USB, ExpressCard, един USB, оптичен изход, AC щепсел, Kensington Lock Slot
54

.

.

.

Звук

Високоговорителите на L350 са среден клас, могат да достигнат високи нива на звука, без много изкривявания, но нямате силен бас. Високо и средно аудио с добри показатели, а потребителите няма да имат притеснения относно използването на вътрешни високоговорители за слушане на музика или гледане на филм.  Гнездото за слушалки е с чист звук, без нарушения на фонов шум.

Топлина и шум

Шумоизолирането при L350 е добро, с вентилатор едва доловим при ниски скорости, и тих шум при по-голямо натоварване. Температурните нива са ниски като цяло, но има няколко горещи точки. След като лаптопа е работил няколко часа, тъчпада успява да достигне 37C, но останалата част на горната повърхност е много по-хладна.

Батерия

Показателите на батерията са много добри за 17” ноутбук само с 4000mAh батерия. С безжична поддръжка, екран на 70% осветеност, при средно силно натоварване, той издържа два часа и 47 минути, преди да прекъсне.

Заключение

Този преносим компютър Toshiba L350 серия предлага на потребителите отлични показатели на лаптоп в рамките на нормалния бюджет с много функции. За сравнение с предходният лаптоп P200, серия L350 ви дава един по-тънък и лек корпус, както и устойчива повърхност на надраскване и нацапване благодарение на устойчивата матова боя.  Много комфорт с добро терморегулиране.  Добра клавиатура с отлична поддръжка.  Ново матово покритие изискващо по-лесна подръжка в сравнение с лъскавото покритие при другите модели.

Конкретно предложение за покупка

Онлайн магазин Euromall.bg купете  Лаптоп TOSHIBA Satellite L350-22T PSLD8E-0RW00MSK
Цена 1208.00 лв.  (към дата на пускане на тази сатия 26 септември 2010 г.)
  • Тегло на пакет: 7 кг (нето 3.15 kg)
  • Срок на доставка: 2 дни
  • Начин на доставка: куриер
  • Гаранция: 24 месеца
  • Продуктите на Toshiba се сервизират от фирма Техно Про, Стемо, Импек

При въпроси за продукта звънете на телефони +359 2 49 23 155 или +359 2 49 23 156

Автор: euromall

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 9.7 от 10 звезди. (от 3 гласа)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: +2 (от 4 гласа)
Toshiba Satellite L350, 9.7 out of 10 based on 3 ratings

2 thoughts on “Toshiba Satellite L350

  • Pingback: ipotpal-max: Toshiba Satellite L350 - edno23.com

  • 10.05.2011 в 18:53
    Permalink

    Toshiba Satellite L350-22T
    месец след изтичането на галанцията му се скапа тъчпада ,останах без мишка

    VA:F [1.9.13_1145]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.13_1145]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *