Как да изглеждаме стилно с боти на ток

Зимата изисква по-топли обувки, които носят със себе си и различна визия. Сандалите и чехлите вече са прибрани в гардеробите или в шкафа, а идва ред да извадим ботите или да си купим такива. Едни от най-предпочитаните варианти за зимни обувки са боти на ток. Те съчетават в себе си няколко отлични фактора. Естествено, създават топлина, мекота и уют на краката. Но номер две причина да бъдат толкова популярни е високата им елегантност. Тя позволява на всички дами, които обичат високите токчета, все още да им се наслаждават, въпреки студеното време.

Но, разбира се, фактът, че вече преминаваме към дамски боти на ток означава, че трябва да променим и облеклото. Същото се налага и поради захлаждането на времето и по-честите дъждове. Тоест, сега имаме нужда да обновим и дрехите си. Това неизбежно води до въпроса – как да изглеждаме стилно с боти на ток.

Най-подходящите комбинации

Естествено, първи въпрос, който ще трябва да решите, е за височината на тока и дебелината му. Обичайно за зимата се предпочитат боти на дебел ток, които да предоставят повече сцепление със земята, особено при заснежаване или скреж, и да предотвратят лесното подхлъзване. Същевременно има и боти на висок ток, както и елегантни боти на нисък ток. Общо взето, съчетанията в различните случаи биха могли да бъдат еднакви. Тоест, няма да описваме всеки вид поотделно, тъй като съветите, които ще ви дадем, са универсални.

На първо място, нека поговорим за долната част на облеклото. Най-подходящи са панталоните и дънките с подплата. Обикновено вторите държат по-студено през прохладните дни, а панталоните са по-универсалната възможност. Те са по-топли и с богата гама възможности. Обикновено се опитайте да съчетавате ботите с панталоните така, че или да се допълват като цветове или да са в точно противоположните краища на цветовия спектър. Помнете, че ако са противоположни, не е за препоръчване да избирате много по-различни цветове за останалата част от облеклото.

Що се отнася до връхните дрехи, най-добрите съчетания са с елегантна блуза с овално деколте или тип „поло“, а може и пуловер, тъй като в днешно време има отлични пуловери, които са подходящи дори и за по-елегантни обстановки. Освен това можете да предпочетете дълъг пухен елек, а за ежедневните боти – и шушляков елек.

Отлична комбинация би била и тази с кожено яке. Особено ако то е акцентирано с допълнителни детайли. Но за студените зимни дни можете да изберете и дълго шушляково яке до коленете или средата на бедрата, като това ефектно ще акцентира ботите ви.

За дни, в които условията го позволяват или спецификата на събитието го изисква, отлично съчетание с боти на ток биха били полите и роклите. Що се отнася до последните, обикновено най-добрите варианти са дългите класически едноцветни рокли, може с ефектно коланче и допълнени с жилетка. Полите, от друга страна, можете да съчетаете със страхотна нежна блуза тип „поло“ от мек и деликатен цвят. Отгоре можете да добавите елек (например, дългокосмест и в няколко нюанса на кафявото), кожено яке или шушляково яке в подходящ цвят.

Автор: Симеон Бонев

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 10.0 от 10 звезди. (от 1 глас)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0 (от 0 гласа)
Как да изглеждаме стилно с боти на ток, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *