Най-важните елементи при мото екипировката

 

Мото любителите стават все повече с времето. Високият адреналин, усещането за вятъра по тялото, интензивното физическо натоварване и екстремното чувство от шофирането на мотор са фактори, които привличат мнозина почитатели на високоинтензивните изживявания към света на моторните спортове. При все това, дейността се характеризира със своеобразните си рискове, което изисква и специфична мото екипировка. Тя ще направи преживяването максимално безопасно и ще намали рисковете от наранявания, травми и по-тежки ситуации.

Мото каска

Сред екипировка за мотор на едно от челните места застава мото каската. Тя е задължителен елемент, без който не може да мине нито един почитател на шофирането на мотори, каквито и да са те – кросови, пистови, и т.н. Каската предпазва най-уязвимата част от тялото – главата и врата, които могат да пострадат при редица инциденти. Освен това осигурява защита срещу влизане на прахови частици, дребни предмети и камъчета в очите, защитава устата ви, ушите ви. Помага да се предпазят черепа и врата при инциденти, които в противен случай могат да завършат с тежки наранявания. Всичко това обуславя челното ѝ място в класацията на необходимо мото оборудване.

Мото яке

Когато подбирате мото екипировка, то якето също е едно от нещата, които вероятно ще ви потрябват. Повечето якета са проектирани така, че да неутрализират действието на създалата се въздушна струя върху тялото ви и, така, да го предпазят от нейното въздействие. С това те намаляват студа и дискомфорта, които могат да се проявят в противоположен случай. Някои якета са и със специфични технологии, които осигуряват по-висока защита на тялото при потенциални инциденти.

Мото ръкавици

Когато шофирате мотора си, ръцете ви са изложени на вредното въздействие на външната среда и под формата на въздушна струя, и като потенциално място за нараняване от отхвръкнали предмети, и като лесна за нараняване зона при инциденти. Тези рискове могат да се минимизират, ако към своя екип за мотори добавите ръкавици. Те се произвеждат в разнообразни модели, дизайни и с различни технологии, за да осигурят оптимална функционалност, съчетана, естествено, със стил.

Мото ботуши

Краката ви, при шофиране, се намират в близост до земята и, съответно, са едни от местата по тялото, които са най-лесни за нараняване. Освен това могат лесно да измръзнат, а това е особено опасно, главно през зимата. Тези рискове обаче са силно намалени, когато добавите ботушите към своя екип за мотор. Ботушите за мотори са със стабилни и сигурни подметки, направени са от здрави материали и осигуряват високо ниво на защита за краката ви. Те осигуряват оптимално удобство по време на шофиране и не затрудняват действията ви. Предлагат се в широко разнообразие, за да можете да ги съобразите с предпочитания от вас стил.

Мото панталони

Допълнително, още по-голяма защита се постига чрез закупуване на специални панталони за мотори. Те осигуряват сигурност и намаляват рисковете от нараняване на кожата и меките тъкани на краката ви при потенциални инциденти. Освен това намаляват действието на въздушната струя върху краката ви и също предпазват от дъжд, ако обичате да шофирате и при дъждовно време.

Автор: Симеон Бонев

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 1.0 от 10 звезди. (от 1 глас)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: -1 (от 1 глас)
Най-важните елементи при мото екипировката, 1.0 out of 10 based on 1 rating

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *