Да спестим пари с компютър втора употреба

Когато имаме необходимост от компютър, често се консултираме с приятели и познати, които са IT специалисти, за да ни дадат точен съвет за какво да използваме компютъра си и какви параметри биха покрили нуждите ни. Ако той е предназначен за използване вкъщи, то често няма нужда от мощен процесор или геймърска видео карта – най-обикновен компютър среден клас би свършил идеална работа.

Един удобен вариант при покупка на компютър, който е подходящ за крайния потребител е да се закупи т.нар. компютър втора ръка. Най-често тези машини идват от големи бизнес организации, които през определен период от време подменят техниката си с по-нова, а старата бива изкупувана от специализирани фирми в сферата на компютрите втора ръка. Тази техника е от висок бизнес клас, което означава, че е с по-издръжлив хардуер от тези, които са на пазара на потребителски стоки. Тоест, закупувайки компютър втора употреба, ние даваме сериозна заявка за качеството на машината и знаем, че този компютър ще работи няколко години, без да има скрити дефекти, които биха прекъснали нормалното му функциониране.

Друг сериозен критерий, когато става дума за закупуване на стока от потребителски характер е цената – нормално е да предположим, че тя ще бъде доста по-ниска от тази на нов продукт, закупен от някоя позната технологична верига, защото е втора употреба. В същото време е обновен и някои части са подменени, а и е добре почистен – т.е. изглежда сравнително неупотребяван, което върши идеална работа за нуждите на семейството или в студентските години. Крайната цена на обновеният компютър втора употреба пада няколко пъти, което го прави по-достъпен за потребителите.

А какво може да правим с този компютър? Този тип компютри разполагат с достатъчна процесорна мощ, RAM памет и харддиск, за да бъде извършвана ежедневната работа – писане на текстове, теглене и гледане на филми, Skype чат с приятели, проверка на електронна поща, както и поддържане на профилите в социалните мрежи като Facebook. Спокойно можем да поддържаме контакти с приятелите си и да релаксираме вечер пред новата серия от любимия сериал. А ако се наложи да работиш от вкъщи – да направиш конферентна връзка с колегите от офиса и да работите заедно по задачите, спуснати от мениджъра.

Избора на компютър втора ръка ти дава пълната свобода за използване на стандартни софтуерни пакети за извършване на ежедневната работа. Ако е необходимо да се премине на по-сериозен режим – като проектиране на CAD/CAM софтуер, графичен дизайн или програмиране – тогава би могло да се помисли за преминаване на по-високо ниво машини при резонно повишен ценови клас.

Купувайки компютър от специализирана фирма като ITopia – Izone.bg, няма място за притеснение за качеството и издръжливостта му с оглед предложената от компанията гаранция. Ниската цена пък го прави в пъти по-достъпен, отколкото нова машина.

Автор: delga

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 10.0 от 10 звезди. (от 2 гласа)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0 (от 0 гласа)
Да спестим пари с компютър втора употреба, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *