Ипотпал Toshiba mini NB205 ревю

Новият ипотпал Toshiba mini NB205 ви помага да имате винаги достъп до Интернет, лек е и се пренася лесно в чанта или раница. Той е един от най- добрите  нетбуци ипотпал излезли на пазара тази година. Нека го погледнем по-отблизо.

Характеристики на ипотпалToshiba mini NB205 изглед отвътре

-Екран:10,1 инча

-Процесор:Inte lAtom N280

-Графика:Intel GMA 950

-Wireless

-Bluetooth

-Твърд диск:160 GB

-Уеб камера:0,3 мегапиксела

-Операционна система:Microsoft Windows XP Home SP3

Ипотпал конструкция и дизайнToshiba mini NB205 изглед отгоре

Този модел на Тошиба ипотпал е първият нетбук произведен от фирмата, но проектът  със сигурност е един  от най- атрактивните в тази категория, които  си виждал. Той се предлага в много цветове-черен,бял, червен и други. Капакът на екрана е направен от тънка пластмаса, а логото на Тошиба  в  цвят сребърен металик е разположен в центъра. Интересното е, че бутона за захранването е в средата на екранната панта, което не е най-добрата позиция за този бутон. Защото може да се задейства случайно, докато е вътре в раницата или чантата. Истината е  обаче, че  бутона е изключен, докато  капака е плътно  затворен.

.

Екран  и говорители

Контраста и яркостта на този модел ипотпал са много добри. Цветовете са ярки и наситени. Също така мини лаптопа ипотпал е с висока разделителна способност на цветовете. Гледането на снимки и видео е истинско удоволствие, макар и дисплеят да е сравнително малък. Хоризонталният ъгъл за гледане е по-добър от вертикалният.

Toshiba mini NB205 ъгъл на гледанеToshiba mini NB205  ъгъл на гледане

Toshiba mini NB205 ъгъл на гледане Toshiba mini NB205  ъгъл на гледане

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Звукът от вградените говорители е  подходящ  за  слушане на кратки мелодии, но като цяло качеството на звука е под средното ниво за нетбук категорията. Ако си мислиш, че ще можеш да озвучаваш цялата си стая с този ипотпал, ще  останеш разочарован.

Клавиатура и тъчпад на ипотпалToshiba mini NB205 изглед отвътре

На пръв поглед клавиатурата изглежда като една от най-добрите сред този вид преносими компютри ипотпал. Клавишите са хубави и големи с отлично разстояние за предотвратяване на печатни грешки. Но поради тънките и гъвкави пластмаси от които са изработени, ако пишеш по-бързо и натискаш по-силно клавишите, ще имаш чувството , че бутоните подскачат под пръстите ти. За сметка на това пък тъчпадът е един от най-добрите. Накратко ипотпал Тошиба използва изцяло наличното пространство и дава на потребителите един широк, голям и удобен тъчпад с лесни за използване тъч бутони.

Портове

Toshiba mini NB205 изглед отгореToshiba mini NB205  изглед отзадЛаптопът ипотпал разполага с три USB порта,VGA изход, микрофон и слушалки, Ethernet, SD/SDHC слот за карти. Допълнителна екстра към този ипотпал нетбук е, че можеш в един от трите  USB слота да зареждаш мобилният си телефон или пък  МР3 плеър.

Опред:SD слот,тъчпад бутони и светлинен издикатор

Отзад: екранна панта и батерия

Toshiba mini NB205  изглед отлявоToshiba mini NB205 изглед отдясно

Отляво:VGA изход, отвори за охлаждане, микрофон и слушалки, Ethernet, USB за зареждане на телефон

Отдясно: два USB порта , Security Lock слот

Топлина и шум.

Лаптопът ипотпал се охлажда добре, дори и когато е пренатоварен. Но тогава охлаждащият вентилатор вътре в мини компютъра започва да издава доста силен звук и звучи като слаб сешоар. Като се има предвид множеството вентилационни отвори, вградени в ипотпал компютъра е изненадващо, че този вентилатор работи толкова много.

Батерия.

Лаптопа ипотпал се характеризира с дълг издръжливост на батерията. Дори при постоянна работа с него, той издържа близо 9 часа.

Ипотпал плюсове

– голям тъчпад

– издръжливост на батерията  до 9 часа

Ипотпал минуси

– слаба пластмасова конструкция

– слаби високоговорители

– някои от бутоните на  клавиатурата не са поставени на удачното място

Видео ревю на Toshiba mini NB 205

Автор: dibk

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 10.0 от 10 звезди. (от 2 гласа)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: -1 (от 1 глас)
Ипотпал Toshiba mini NB205 ревю, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

One thought on “Ипотпал Toshiba mini NB205 ревю

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *