Ипотпал видео ревю на новият нетбук HP Mini 311

Ипотпал HP Mini 311 е един от най- добрите нетбуци излизали тази година на пазара. От фирмата производител получихме обещанието, че определено няма да съжаляваме, ако се сдобием с един такъв лаптоп ипотпал. А дали наистина е така, прочети по-надолу, за да разбереш.

HP Mini 311

В този лаптоп ипотпал са включени Intel Atom N270 процесор, 1 GB споделена памет и 160 GB твърд диск. Едно от основните неща, с които този лаптоп ипотпал впечатлява е малкото му тегло, което е само 1,5 кг. и  NVIDIA ION графиката, която осигурява на потребителите много по-добро качество на гледане на  HD видео.

Новите  Mini 311 на външен вид много приличат на по-старите модели  ипотпал Mini 1000, различават се само по-размерите, защото Mini 311 е малко по-голям. С една дума нищо съществено не се е променило по отношение на начина на изграждане или проектиране на най-новото поколение на нетбуците Мини ипотпал. Дизайнерите от  компанията HP са решили да запазят и почти същата клавиатура ,голям тъчпад и сравнително ниската цена, като на Mini 1000.

Дизайнът на „мини бележника”  е изчистен, модерен и стилен. Няма излишни елементи, които да се чувстват не на място или да придават някакъв натруфен вид на компютъра ипотпал. Капакът е с матирано покритие, което е отлична защита срещу появата на драскотини. Дисплеят на мини компютъра е 11 инча и от всичките  страни по краищата си е покрит с черна гланцирана повърхност. Цялата външна част на шасито  е комбинация от гланцирана черна пластмаса, гланцирана пластмаса в  сребрист цвят  и матирана черна пластмаса. Ако се притесняваш, че от толкова пластмаса по себе си нетбука ипотпал няма да е устойчив, не е така. Но понякога при носене или преместване е възможно да се чуе лек шум от скръцване.

Ипотпал лаптопа има LED осветление на 11,6 инчовият си екран с резолюция 1366×768. Гланцираната повърхност на дисплея спомага за подобряването на цвета и контраста, но се забелязва съвсем леко, че цветове изглеждат някак „измити”, тоест няма достатъчна наситеност. Хоризонталният ъгъл на гледане е по-добър от вертикалният.

Вградените високоговорители са изключително добри като за 11 инчов лаптоп ипотпал. Качеството на звука е доста добро, но нивото на басът  определено не е. Разбира се и в този случай не трябва да пренебрегваш слушалките или външните говорители.

Мини лаптопа ипотпал разполага с една много удобна, много практична и лесна за употреба клавиатура в пълен размер. Разстоянието между самите клавиши е по-малко от на стандартните клавиатури, но имайки предвид размерите на Mini 311, това е напълно нормално. Тъчпадът е с гладка повърхност и пръстите много лесно се плъзгат по него. Тъчпад бутоните също лесно се ползват, но се натискат малко по- силно и издават лек неприятен шум от това.

Преносимият компютър ипотпал разполага с богат набор от портове.  В състава на малкият компютър се включват  три USB 2.0 порта, 4-в-1 четец за карти, жак за слушалки / микрофон , Ethernet порт и два видео изхода под формата на VGA и HDMI, както и защита против кражба.

При нормална работа с “мини бележника” шума от вентилатора почти не се усеща, а когато системата е по-натоварена се охлажда много добре. Продължителността на един цикъл на батерията е до 6 часа, затова ипотпала е доста подходящ при по-продължителни пътувания.

Характеристики:
-Операционна система: Genuine Windows XP (32-битова)
– Процесор: Intel Atom N270 процесор 1.60GHz (533MHz FSB)
– Рам памет: 1GB DDR3 SDRAM
-Твърд диск: 160GB 5400 RPM SATA HDD
-Дисплей: 11,6-инчов WSVGA + (1366×768)
-Видео карта: NVIDIA ION LE
-Wireless
– Размери (В х Ш х Д): 0.78-1.20 х 11,4 х 8,0 инча (включително фута)

-Батерия: издръжливост до 6 часа

Плюсове:

– използва NVIDIA ION графика
– подобрен подбор на портовете
– батерията издържа дълго

Минуси:
– процесора е слаб
– неудачни тъчпад бутони

Ревю на лаптоп ипотпал Hp mini 311(на английски)

Автор: dibk

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 9.0 от 10 звезди. (от 1 глас)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0 (от 0 гласа)
Ипотпал видео ревю на новият нетбук HP Mini 311 , 9.0 out of 10 based on 1 rating

2 thoughts on “Ипотпал видео ревю на новият нетбук HP Mini 311

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *