Ревю на 13 инчовият ипотпал лаптоп HP ProBook 5310m

По всичко изглежда, че с всяка следваща нова серия ипотпал лаптопи  HP , те стават все по-добри и по-надеждни.  Дизайнерите  от компютърната фирма- гигант залагат повече на функционалността и  класа изпълнение на мини бележника, отколкото на  неговата атрактивност и провокативност. За да разбереш повече за ипотпал HP 5310m прочети цялото ревю.

Ипотпал  характеристика  на HP ProBook 5310m:

• Процесор: Intel Core 2 Duo Processor  P9300 (2.26GHz, 6MB L2 Cache, 1066MHz FSB)
• Операционна система:Microsoft Genuine Windows 7 Professional (32-битова)
• Дисплей:13.3-инчов
• Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD
• Рам памет:2GB DDR3 1333MHz
• Хард диск: 320GB 7200RPM HDD
• WiFi (802.11a/b/g/Draft-N), Ethernet, модем, Bluetooth
• Батерия: 4-Cell 41WHr (14.8V)
• Размери: 12,9 х 8,7 х 0,93 инча

Този ипотпал модел на HP е един от най-добрите, най-тънките и леки лаптопи ипотпал, които  са правели досега. ProBook събира в себе си няколко важни качества, гарантиращи неговият успех и продажба- стил, класа и надеждност на производителността. Ипотпал ProBook 5310m е една нова серия бизнес лаптопи, които обаче имат един недостатък, които може да притесни някои бъдещи купувачи, а именно че му липсва оптично устройство.

Твърдото шаси на ноутбука ипотпал е изградено от  алуминий и магнезиева сплав, което му придава здравина и устойчивост. Капакът е изчистен от всякакви линии и мотиви, които да  привличат вниманието на клиентите със своята шикозност. Единственият открояващ се елемент е емблемата на фирмата- производител, намираща се в средата на капака. Едно от най-хубавите неща в този ипотпал преносим компютър е допълнителната защита, която има твърдият диск под формата на HP 3D DriveGuard, която го предпазва  от  повреда в случай на силен удар или пък от губене на ценни данни при  блокиране на софтуера. Ипотпал HP ProBook има и допълнителна програма, която в случай, че притежателят му си забрави паролата, позволява той да има бърз и лесен достъп до компютъра си.

HP инженери са се погрижили потребителите да имат и лесен достъп до твърдият диск, който се намира на дъното на лаптопа и WLAN картата, до която бързо можеш да се добереш като извадиш батерията.

Компютърът ипотпал притежава 13,3 инчов широкоекранен дисплей, защитен от отблясъци и с резолюция 1366 х 768 мегапиксела. Яркостта и контраста за впечатляващи за ипотпал ноутбук от този размер, затова и разглеждането на снимки и  клипове определено много ще ти хареса. Относно ъглите на гледане може да се каже, че хоризонталният ъгъл  е  по-добър и предлага много по-голямо качество на изображението, отколкото вертикалния.

Обикновено  лаптопите ипотпал с марка  HP  могат да те изумят с качеството на високоговорителите, но не е такъв случаят и с HP ProBook. Все пак като резервен вариант си остават и стерео слушалките или допълнителната озвучителна система.

Клавиатурата е в стил „chiclet”, а разстоянието между клавишите е достатъчно, за да можеш спокойно да работиш с нея. Бутоните са плоски  и  са отгоре с матирано покритие. Хубавото е, че са почти безшумни и не се чува досадно тракане при натискането им. Тъчпадът е с подходящ размер и много чувствителен на допир. Тъчпад бутоните са пластмасови, но не са никак приятни за използване, защото трябва да се натискат по-силно и също така са шумни.

Ипотпал ProBook 5310 има един много  приличен състав от слотове, намиращи се  от лявата и дясната му страна, въпреки липсата на оптично устройство. А те са DisplayPort,  Ethernet жак, три USB порта, Combo аудио жак, Kensington Lock слот и четец на карти памет.

.

.

.

.

При нормална употреба (сърфиране в Интернет или работа  с текстов документ)  ипотпал ProBook 5310  е  напълно тих и не се нагрява. Ако обаче системата е пренатоварена малко повече, тогава   вентилаторчето  може да започне леко да бучи.

Един от най-големите плюсове на мини компютъра ипотпал е, че има продължителен живот на батерията- около 6 часа.

Плюсове:

– отлично качество и дизайн
– не много висока цена
– удобна клавиатура и тъчпад

Против:
– няма  оптично устройство
– тъчпад бутони са много шумни

– само един слот за памет, което позволява до 4 GB

Видео ревю на ипотпал HP ProBook 5310m

Официално представяне от HP (на английски)

Разопаковане на ипотпал HP ProBook 5310m

Автор: dibk

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 10.0 от 10 звезди. (от 1 глас)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0 (от 0 гласа)
Ревю на 13 инчовият ипотпал лаптоп HP ProBook 5310m , 10.0 out of 10 based on 1 rating

One thought on “Ревю на 13 инчовият ипотпал лаптоп HP ProBook 5310m

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *