Ревю на мултимедийният ипотпал мини лаптоп Acer Aspire D250

Компанията Acer от доста време е на широкият пазар и  производителите си  налагат  тенденцията да предлагат качествени ипотпал лаптопи на  не много високи  цени. Доколко  обаче е добър и сполучлив  новият ипотпал Acer D250, ще разбереш, ако прочетеш цялото ревю.

Характеристики на ипотпал

• Операционна система: Genuine Windows XP
• Процесор: Intel Atom N270  1.60GHz
• Рам памет: 1GB DDR2 SDRAM (533MHz)
• Хард диск: 160GB 5400 RPM SATA HDD
• Дисплей: 10.1-инчов WSVGA + (1024×600)
• Графика: Intel GMA 950
• Размери (В х Ш х Д): 1 х 10,2 х 7,2 инча

• Мощност на батерията: 3-клетъчна литиево-йонна батерия (2200mAh, 25Wh)

.

.

D250 ипотпал определено може да превлече вниманието ти  с малките си и компактни размери. Той е малко по-тънък от своите предшественици и се характеризира с красив и елегантен външен вид. Капакът отгоре е с лъскава повърхност, която  в интерес на истината е склонна към надраскване. Производителите обаче са създали един здрав и устойчив на удари лаптоп ипотпал, който може да оцелее дори и в малко по-екстремни ситуации. Като цяло мога да кажа, че  нетбука е  стабилен. Но пластмасовото покритие по плоския екран и долната част на шасито  показва   малки  признаци на огъване или скърцане, докато го държиш  сгънат на две  и местиш от едно място на друго. Предвид ниската цена, на която се продава мини лаптопа, качеството на неговото изграждане е  задоволяващо.

.

.

Новият  D250 има 10,1 инчов  дисплей  с LED осветление и резолюция 1024×600 пискела. Гланцираното покритие на екрана предлага доста добра картина – контраста  и яркостта са на отлично ниво и цветовете се преливат перфектно. Но проблем  си остават отблясъците и отраженията на открито на пряка слънчева светлина, защото тогава не се вижда почти нищо на екрана. Но такъв проблем имат почти всички преносими компютри ипотпал с гланцирана повърхност.

.

.

Клавиатурата  макар и малка, съобразена  с размера на нетбука е удобна и лесно се свиква с нея. Проблем обаче може да създадат клавишите, които се намират на много близко разстояние един от друг и това е причина да се допускат неволно печатни грешки. Отначало най-вероятно ще се налага да гледаш повече към клавиатурата, отколкото към дисплея докато пишеш, но това е само докато свикнеш с разположението на копчетата.  Тъчпада също е малък, но пък е доста чувствителен на допир. Тъчпад бутоните представляват един цял плосък и гладък бутон, без разделение на лява и дясна страна.

D250 предоставя една добра селекция на портове, въпреки  тънкият профил на шасито. Мини лаптопа ипотпал включва в себе си  три USB 2.0 порта, 5-в-1 четец за карти, жак за слушалки и микрофон, Ethernet порт, както и стандартният  слот  за VGA  изход.

.

.

.

.

.

.

.

По отношение  издръжливостта на батерията  на нетбука ипотпал мога да кажа, че не е особено впечатляваща. Животът й продължава скромните 2 часа и 30 минути, което е сравнително малко за този клас преносими компютри.

Ипотпал плюсове:

• ниска цена
• лесен достъп при ъпгрейд

Ипотпал минуси:

• кратък  живот на батерията
• малка клавиатура
• слаба видео карта
• неудобни тъчпад бутони

Видео ревю на ипотпал Acer Aspire D250

И още едно видео на ипотпал лаптопа с инсталирани две операционни системи.

Автор: dibk

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 8.8 от 10 звезди. (от 4 гласа)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: -1 (от 1 глас)
Ревю на мултимедийният ипотпал мини лаптоп Acer Aspire D250, 8.8 out of 10 based on 4 ratings

One thought on “Ревю на мултимедийният ипотпал мини лаптоп Acer Aspire D250

  • 14.03.2012 в 22:32
    Permalink

    kolko pari struva

    VA:F [1.9.13_1145]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.13_1145]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *