Ревю на лаптоп Sony Vaio CR серия

Лаптопите ипотпал Sony Vaio CR изработени по уникален и нов, по-модерен начин, няма как да не ти уловят окото и да не ти направи впечатление, вниманието към детайла, с който са проектирани.

Ипотпал лаптоп Sony CR общ изглед

Sony Vaio CR принадлежи към семейството на стилни и цветни потребителски преносими компютри ипотпал, произведени от Sony. Освен в бели, розови, червени и други цветове, се предлагат и в цветове със странни имена, като „Сангрия” и „Космополитън”,което ги прави особено подходящи за по-младите потребители, които по-скоро държат на компактността и удобството, отколкото на високия клас изпълнение.

.

.

Характеристики:Ипотпал лаптоп sony CR специални бутони

Екран: 14 инча

Процесор: 1,8 GHz Inte lCore 2 Duo T7100

Рам: 1 GB с възможност за разширение до 4 GB

Твърд диск: 120GB

Оптично устройство:DVD+R Doubl eLayer/DVD+RW Drive

Операционна система: Windows Vista Home Premium

Тегло:2,5 кг

Издръжливост на батерията: от 2 до 3,5 часа в зависимост от начина на употреба.

Конструкция и дизайнИпотпал лаптоп Sony CR капак

Лаптопите ипотпал от тази серия са проектирани така ,че да изглеждат добре и стилно и да привличат човешкото око. Капакът отгоре е с метална гланцирана повърхност , като върху него има надпис VAIO, който е полиран със сребърен метал. Като цяло дизайнът му е стегнат и изчистен от излишни елементи.

Капакът не разполага с ключалка, която да го държи затворен, но панта механизма работи добре и твърдо държи капакът на място.

ЕкранИпотпал лаптоп Sony CR екран

Екрана е с 14,1 инчов дисплей, който се характеризира с отличен цвят и контраст на цветовете. Гледането на филми, снимки или видео ще бъде истинско удоволствие за теб. Тук може да се отбележи, че екрана е с отличен хоризонтален ъгъл за гледане, но за съжаление вертикалния ъгъл за гледане не е достатъчно добър.

.

.

Клавиатура и тъчпадИпотпал лаптоп Sony CR клавиатура

Клавиатурата е може би най-уникалното нещо в този лаптоп ипотпал. Клавиатурата на CR серията изглежда повече като на MacBook, отколкото като на обикновен компютър. В нея обаче липсват някои специални бутони и формата им е плоска, което е възможно да предизвика неудобството. Но това е само докато се свикне, след това работата с нея става лесна и приятна. Тъчпадът на ипотпала е хубав и сравнително голям и удобен за използване. Бутоните на мишката са също добре оразмерени, но неудобство представляват шумните кликвания, което ги прави неприятни за използване.

В предната част на клавиатурата има специални медийни бутони:AV Mode ти позволява да активираш Medi aPlayer-а.Има бутон за спиране на звука, за увеличаването и намаляването му, а бутона Display off е за изключване светлината на дисплея.

Аудио

Високоговорителите са разположени от лявата и дясната страна на клавиатурата. Звука от високоговорителите не е много силен, но за гледане на филми и слушане на музика в малка стая е идеален. Качеството му може да не е перфектно, но със сигурност е много по-добро от повечето преносими компютри ипотпал от този размер.

По обстоен преглед отвънИпотпал лаптоп Sony CR отпред

Отпред: Нищо особено, с изключение на медийните бутони.

.

Ипотпал лаптоп Sony CR отзадОтзад: Батерия, порт модем.

Ипотпал лаптоп sony CR отдолуОтдолу: Достъп до слота за памет и до превключвателя за заключване на батерията.

.

.

Ипотпал лаптоп Sony CR лява странаЛява страна: Kensington Lock слот, отдушник за топлина, Fire Wire, микрофон и слушалки, Wireless включен/ изключен, два USB 2.0 порта, VGA изход, S-Video.

Ипотпал лаптоп Sony CR дясна странаДясна страна: USB порт, оптично устройство, четец за SD карти, Memory Stick Pro четец и слот за Express Card 34.

Memor yStick Pro четеца приема само карти памет произведени от Sony. В много преносими компютри ипотпал се пести място чрез предоставяне на един 5 в 1 слот за памет карта, но не и в моделите на Sony.

Плюсове:

– голямо разнообразие от цветове

– екрана е с отличен хоризонтален ъгъл за гледане

– системата се охлажда добре и работи почти безшумно

– добра клавиатура, с някои малки изключения( погледни по надолу).

Минуси:

– екрана е с лош вертикален ъгъл за гледане

– липсват някои специални бутони на клавиатурата

– тъчпад бутоните не са от най-удобните за ползване.

Видео ревю на английски.

Автор: dibk

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0.0 от 10 звезди. (от 0 гласа)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: +1 (от 1 глас)

One thought on “Ревю на лаптоп Sony Vaio CR серия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *