Ревю на ипотпал Apple MacBook Pro 13 инча

Новият 13 инчов Apple MacBook Pro носи  много нови възможности от предишното поколение. Потребителите вече получават по-голяма батерия, която издържа много повече, по-добър дисплей и по-бърз процесор, както и SD слот за карти.

Ако се чудиш дали да си го купиш или не, прочети по-надолу ревюто, за да опознаеш по-добре ипотпал Apple MacBook Pro.1

Характеристики:

-Mac OS X v10.5.7.

-Intel Core 2 Duo P8400 2.26 Ghz

-2 GB 1067MHz DDR3 SD RAM

-160GB твърд диск

-екран:  TFT дисплей, 13.3 инча

– NVIDIA  Ge Force 9400M

-уеб камера

-Wireless

-Bluetooth

-Mini Display port,Ethernet,два USB 2.0 порта,FireWire 800,аудио изход,микрофон,четец за SD  карта

– 60W MagSaf ePower Adapter  със система за подреждане на кабелите

2

Конструкция и дизайн.

Моделът на 13.3 инчовият лаптоп ипотпал е много лъскав и с  класа. Дизайнът му е много изчистен, но в същото време много стилен. Върху капака единствено се откроява  отхапаната ябълка – знака на фирмата производител.

Качеството на изработката е отлично. Отгоре капакът е покрит със солиден слой алуминий, затова много трудно се поддава на огъване или изкривяване. По преносимият компютър ипотпал няма пластмасови панели, с изключение на екранната панта.  Затова няма места, от които  да се чува скърцане при местене или пък носене.

Екран и високоговорители.

На екрана на Apple MacBook Pro  качеството на снимките и филмите изглеждат  на високо ниво, благодарение на гланцираната повърхност и отличното преливане на цветовете. Като цяло компютъра е отличен за работа в ярко осветени стаи като офис или зала за лекция. На открито също спокойно  може да се работи с него, стига мястото да е сенчесто и да няма слънчеви отблясъци. Хоризонталният ъгъл за гледане е много по-добър от вертикалният ъгъл.

Звука на високоговорителите е слаб в сравнение в други преносими компютри, но ако гледате филм или слушате музика със слушалки, озвучаването е на ниво. Има жак чрез който можете да свържете ипотпал MacBook-а  към друга по-силна озвучителна система.

Портове.

Новият  13 “MacBook Pro ипотпал предлага два USB порта, един мини-DisplayPort, LAN, както и връщането на FireWire 800. ESATA ,жак за слушалки и нов SD-слот за карта.

Топлина и шум.

Когато работиш активно на компютъра цялата система действа като един радиатор (имайки в предвид и алуминиевото  покритие на лаптопа) и е много  неудобно  особено, ако го държиш в скута си. При нормален режим на работа ипотпал MacBook-а се охлажда добре. Голямото  предимство на този модел е, че той работи почти без никакъв шум, дори и да е много натоварен.

Батерия.

Издръжливостта на батерията е много добра- издържа приблизително 7 часа, освен в случаите, когато работиш на операционната  система Windows Vista, защото тя изтощава много от енергията й. Тогава живота на батерията е с продължителност около 5 часа. Най-добре е да се използва  операционната система на Apple  OS X, за да ти издържа батерията достатъчно дълго време, без да се зарежда.

Клавиатура и тъчпад

Apple MacBook 13 клавиатура

Клавиатурата е много удобна, клавишите се уцелват лесно, защото има голямо разстояние между тях и се натискат с много малко усилие. Звукът при натискане на клавиш е едва доловим. В тъмното клавишите светят и се различават лесно, като осветеността може да се регулира.

Тъчпадът е много широк и усеща няколко обекта едновременно (мултитъчпад). Има филмче с най-различни комбинации от движения, които тъчпада разпознава. Най-сложнето от тях са с 4 пръста едновременно.  В OS X тъчпада има прекрасна чувствителност, не се усеща забавяне със стандартните настройки за чувтвителност. Под тъчпада не се вождат бутони като обикновено, но под самия тъчпад има бутон и с клик в края на тъчпада имаш същата функция. Отнема малко време докато свикнеш да ползваш за клик тъчпада вместо бутон под него, но само няколко  минути работа са достатъчни да усетиш разликата при работа с този тъчпад и колко по-гладко върви всичко.

Плюсове:

– издръжливост на батерията до 7 часа

Ипотпал Apple MacBook 13 осветяване на клавиатурата

-много добри цветове и контраст на дисплея

– SD слот за карта

Минуси:

– когато системата работи активно, отделя много горещ  въздух

– добрия дизайн е за сметка на ергономичността (острите ръбове не са много удобни)

– твърдият диск е ограничен до SATA-150

Като цяло много качествен и изключително здрав ипотпал лаптоп.

Видео ревю на ипотпал MacBook Pro (на англйски)

Автор: dibk

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 9.8 от 10 звезди. (от 4 гласа)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0 (от 0 гласа)
Ревю на ипотпал Apple MacBook Pro 13 инча, 9.8 out of 10 based on 4 ratings

One thought on “Ревю на ипотпал Apple MacBook Pro 13 инча

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *