Покупка на техника на изплащане

Съвременният потребител използва много и различна техника в своето ежедневие. Било то за удоволствие или в изпълнение на служебните си цели, електроуредите и мобилна техника са неразделна част от живота ни. В последните години масово започна да се купува техника на изплащане. За по-голямо удобство на потребителите днес такъв тип покупки се осъществяват посредством онлайн кредит.

Какви са предимствата на покупка на техника на изплащане и как бихте могли да се възползвате от тази възможност? На тези въпроси даваме отговорите в следващите редове.

Какво представлява покупката на техника на изплащане и как мога да направя такава?

Покупката на изплащане е алтернатива на тегленето на кредит. С тази разлика, че вместо сума пари, тук получавате нужната ви техника, като я изплащате на месечни вноски впоследствие. Размерът на кредита се равнява на стойността на закупения продукт. Съобразно вашите финансови възможности определяте срока, за който ще го изплащате.

Много онлайн и физически магазини си партнират с кредитни компании, които предлагат тази услуга в портфолиото си. По този начин те значително улесняват своите клиенти, предлагайки им готови алтернативи за покупка на техника.

При покупка от онлайн магазин процедурата е още по-лесна. Потребителят избира стоката, която иска да закупи и като начин на плащане посочва изплащане/на кредит (в зависимост от магазина, начинът на плащане може да бъде формулиран различно).

След като е избрал този метод, той бива пренасочен към онлайн формуляр за кандидатстване в сайта на кредитора. Тук процедурата е идентична с тази при кандидатстването за онлайн кредит. Нужно е да въведете личните си данни, телефон и имейл и да подадете искането си. Веднага след като бъде разгледано кредитен специалист ще се свърже с вас по телефона.

Възможно е да ви бъдат зададени някои допълнителни въпроси, с оглед на това да бъде потвърдена самоличността ви и/или да бъде оценена платежоспособността ви. При одобрение търговецът бива информиран и изпраща стоката към вас. Впоследствие плащате вноските си в срок и размер, съгласно подписания с кредитора договор.

Какви са предимствата при покупката на техника на изплащане?

С покупка на изплащане бихте могли да се сдобиете с нужната ви техника бързо, лесно и удобно. Голямо предимство е липсата на изискване за предоставяне на каквито и да било документи (доходни бележки и всякакъв вид обезпечения), нужна ви е само и единствено лична карта. Процесът на одобрение протича изцяло дигитално, което ви спестява много време и усилия.

По време на промоционални кампании на магазини и/или кредитни компании, предоставящи онлайн кредит за покупка на изплащане, бихте могли да се възползвате и от промоционални условия. Такива например са по-ниска лихва по кредита и/или дори 0% лихва за целия срок на договора. В последния случай се сдобивате с желания продукт без абсолютно никакво оскъпяване, а получавате изгодната възможност да платите техниката на равни месечни вноски.

За много потребители покупката на едра и дребна бяла техника става възможна именно благодарение на възможността за изплащане на кредит. Ето защо кредитите от този тип са изключително полезни, удобни и достъпни решения за широка група от клиенти.

Автор: Симеон Бонев

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0.0 от 10 звезди. (от 0 гласа)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0 (от 0 гласа)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *