Автоматични часовници Ingersoll – вече на разположение с кварцови механизми

inger

 

С корени датиращи от последните години на деветнадесети век, Ingersoll е един от най-старите американски производители на часовници. Марката успя вече в разработването на автоматизиран метод на производство и по-късно със създаването на т.нар долар-часовник. Техните часовници “изглеждат като за един милион долара”, но цената е далеч по-ниска от тази сума. В действителност часовниците Ingersoll предлагат невероятна стойност за парите си. Оригиналната американска марка е известна със своите механични часовници, но от тази година смениха предавката с пускането на колекция от кварцови часовници с класическо излъчване, но на цена дори и по-достъпна.

Нови модели в колекция 2015/2016

Ingersoll са световно известни със своите автоматични часовници с класическо лице, което е тяхна запазена марка. Те са успели да направят красиви модели със сложни механизми и на цени, които представляват част от разходите, които другите известни марки правят за техните часовници. Това отново е потвърждение на “Million Dollar” изглед на марката, който я прави известна.

 

inger1

 

Ingersoll включват най-новите тенденции в тяхната колекция 2015/2016, без да губят и част от своя собствен класически стил American Heritage. Това може да се види в новия модел Connecticut. Той съчетава розово златен 47 мм корпус с тъмно сив циферблат и кожена каишка с крокодилски мотив. Gunmetal(тъмно сиво) е една от най-големите тенденции на зима 2015 г., един загадъчен и елегантен цвят, който подобрява блясъка на розовото злато.

Новата кварцова колекция

Голямото отличаване на Ingersoll се намира в красивия ретро дизайн в комбинация с класическите автоматични механизми. Формулата за успех е абсолютно автентична, но автоматичните механизми също имат своите недостатъци. Те понякога са по-малко точни от кварцовите, като изискват по-честа поддръжка. Автоматичните механизми често са и по-скъпи, защото използват повече усложнения, като допълнители индикатори за месец, година, лунни фази и хронографи. Като алтернатива Ingersoll пуска колекция от кварцови часовници в допълнение към съществуващата колекция от автоматични такива. Точно като красивите и класически автоматични модели и кварцовите са такива, но с разликата, че те са с прецизен и модерен висококачествен механизъм Miyota. В резултат на това, кварцовите часовници Ingersoll ще са на доста атрактивна цена, в сравнение с други подобни марки. Моделите много приличат на Доларовия часовник от началото на миналия век, историята може би се повтаря.

 

Kварцови часовници модели Panton и Eaton

inger2.jpginger3.jpg

 

Характерно за серията Panton е циферблата със скосен вътрешен пръстен, половината кръг за индикаторния дата прозорец с червен маркер и римските индекси, допълващи красивото класическо излъчване. Серията Eaton от своя страна има елегантен циферблат с три допълнителни за дата, ден, 24 часова индикация и удебелени арабски индекси. Всички модели са брандирани с елегантно Ingersoll лого на циферблата и са водоустойчиви до 5 ATM. Часовниците са завършени с леко изпъкнали минерал-кристални стъкла, които също добавят едно допълнително ретро докосване.

 

Кварцовите хронографи Ingersoll от сериите Chelsea и Grafton

inger5.jpginger4.jpg

 

Кварцовите часовници Ingersoll с хронограф имат своя собствена индивидуалност. Красиво изработените циферблатите с допълнителните усложнения като хронограф са направо забележителни. Моделът Chelsea например, има въртящ се дата диск с индикатор от полукръг, а моделът Grafton има фино изработен циферблат с виден и елегантен дата прозорец. Всички модели са водоустойчиви до 10 ATM, снабдени са с корпуси от висококачествена неръждаема стомана и кожени каишки с крокодил мотив.

 

 

Автор: Боян Колев

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 10.0 от 10 звезди. (от 1 глас)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0 (от 0 гласа)
Автоматични часовници Ingersoll - вече на разположение с кварцови механизми, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *