Помощ за нова статия

Помощ за създаване на нова статия

Ще се радваме, ако искаш да помогнеш на сайта, като напишеш нова статия за някой модел лаптоп ипотпал, с който си работил.

Тук сме написали няколко въпроса, на които можеш да отговориш, докато пишеш нова статия за лаптоп. Те са само примерни, ти може да си измислиш и други.

1. Бързо ли стартира операционната система? Бързо ли стартират програмите?

2. Гладко ли вървят тежките програми? Гладко ли вървят филмите с високо качество на цял екран?

3. Колко време издържа батерията при пълно натоварване? Колко издържа в икономичен режим?

4. Добре ли се вижда екрана на открито на силна светлина? Как се вижда под ъгъл?

5. Загрява ли компютъра и в кои области?

6. Удобно ли се работи с клавиатурата? Има ли клавиши, които са малки или на нетипично място и не се уцелват лесно?

7. Удобен ли е тъчпада?

8. На какво разстояние хваща Wireless мрежата?

9. Как е звука от говорителите? Чува ли се на открито и шумно място? Компютъра вдига ли шум?

10. Остават ли отпечатъци от пръсти по корпуса и екрана?

11. Кое е това, което не харесваш в този лаптоп?

Дори само на тези и подобни въпроси да отговориш и да ни изпратиш суровия материал, това ще ни бъде от помощ и ще напишем статия за този модел лаптоп ипотпал използвайки тези данни.

Статията ще излиза от твое име, това с което си се регистрирал в сайта. Разбира се преди да изпратиш статия ще трябва да се логнеш в сайта.

Указания за писане на статия

В статиите се използва обръщение на “ти”. Пише се на възможно по-разбираем език, без използване на сложна терминология. Там където се ползват съкращения е хубаво да се изписват и на български. Например освен HDD напиши и “твърд диск”. Особено ценни са истински случки от практиката, като например “изтървах лаптопа от метър и половина височина и още работи, като само леко се пукна в единия ъгъл корпуса”. Статиите трябва да съдържат поне 3 снимки, ако нямаш твои снимки, потърси в Интернет по модела. Добре е в статията да има връзка към видео ревю. Предпочитат се модели лаптопи ипотпал, които са излезли на пазара преди не повече от година.

Стани автор

Ако смяташ да пишеш редовно статии за нашия сайт, напиши една пълна статия за ипотпал по подобие на тези, които вече са публикувани и се свържи с нас от страница Контакти. Ако харесаме стила ти на писане, ще те поканим да напишеш поредица от статии срещу заплащане.


Указания за вмъкване на снимка в публикация

След регистриране в сайта ти получаваш роля “Сътрудник” и при писане на нова статия можеш да включиш снимка на ипотпал, само ако снимката вече е публикувана на сървър в Интернет.

Ако станеш “Автор” имаш повече права в сайта и можеш да качваш снимки от твоя компютър на сървъра на ipotpalmax.com.

Натисни връзката “Напиши статия”.

Над полето за текст има надпис “Качване/вмъкване” и първото бутонче след този надпис вмъква снимка на мястото на курсора. Отваря се прозорец, в който снимката се избира от твоя компютър с натискане на “Избор на файлове”. Избери голяма снимка на лаптоп ипотпал с възможно по-добро качество и големина над 800×600. След избор на файла се отваря прозорче, в което трябва да направиш следното:
Напиши заглавие на снимката например: “Sony Vaio CR изглед отляво”.
Задава се Размер “Средно голяма” (ширина 300 точки) и се натиска бутона “Вмъкване в публикацията”.

След като се появи в публикацията, натисни с мишката снимката и ще се появят две бутончета, натисни лявото и избери от менюто “Още настройки” най-долу избери отметката “Отваряне на връзката в нов прозорец”. Ако искаш снимката да бъде дясно подравнена в полето “напиши float:right. Накрая натисни бутона “Обновяване”.

Понякога текстът отдясно на снимката е кратък и следващото заглавие се качва нагоре и се размества. Ако искаш да оставиш няколко празни редове, така че следващото заглавие да бъде на нов ред ще трябва да напишеш на всеки ред по един знак точка. Тези точки ще избутат текста надолу.

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0.0 от 10 звезди. (от 0 гласа)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: +2 (от 2 гласа)

One thought on “Помощ за нова статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *