Хоризонтални щори – най-доброто решение за вътрешно засенчване

 

Като модерно решение за контролиране на потока светлина, щорите все повече изместват традиционните завеси заради множеството си практични ползи и естетически вид.

Най-голямо приложение намират хоризонтални щори, изработени от алуминий. Те се наричат още „венециански” и могат да бъдат поставени в помещения с всякакъв интериор. Затова са предпочитани за офиси, жилища, търговски и промишлени сгради.

Могат да се монтират на дограми от всички видове, както и на витрини и преградни стени. Позволяват позиция пред стъкло или между двете крила на двукатна дограма, като не нарушават изолационните качества.

Освен че изпълняват ефективно основната си слънцезащитна функция и предпазват от любопитни погледи, щорите дължат популярността си на предимства като:

Дълготрайност и издръжливост

За алуминия като материал е характерно, че е много издръжлив, а изработените от него ламели са боядисани с цветно лаково покритие. Моделите не абсорбират миризми, не избледняват, а освен това са огнеустойчиви при повишен риск от високи температури в помещението. Дори да се нагреят, не излъчват токсични вещества като пластмасовите.

Могат да бъдат поставени и в мокри помещения, където други, изработени от естествени материали или текстил, могат да се увредят от високата влажност или температурни промени.

Лесна употреба и поддръжка

Засенчващи средства като тези не само се монтират лесно, но и използването им е опростено. Достъпът на светлина се регулира чрез завъртане на ламелите, които могат да са с широчина 16 или 25 мм.

Управляващите механизми са висококачествени и интегрирането им е в горния профил, а при моделите между стъкло са изведени отпред през малък отвор.

Ефективен светлинен контрол

Венецианските щори предлагат контрол на светлината чрез завъртане на ламелите. Някои от най-новите модели са сглобени по такъв начин, че в отворено положение между ламелите има по-голяма дистанция и в помещението навлиза повече светлина. В затворено положение застъпването им е повече с 40% за по-добро засенчване.

Различни цветове и дизайн

Голямото разнообразие от цветови и дизайнерски решения прави хоризонталните модели подходящи за осигуряване на слънцезащита на всеки дом и офис. Можете да избирате съобразно интериора и предпочитанията си между много цветове: класическото бяло, пастелни цветове като бежов и кремав, сив, кафяв, черен, дървесна имитация и др. Всеки от тях предлага колекция от различни нюанси.

Дизайнът е дискретен, а неговата универсалност прави щорите подходящи дори за наклонени прозорци и отличен избор за постигане на индивидуален дизайн.

Функционалност

Хоризонтални алуминиеви щори представляват класически вариант за всеки, който предпочита неангажираща визия, съчетана с неповторимо удобство. Благодарение на своите възможности да се проектират и върху дограми и прозорци от всякакъв вид и дори на такива с нестандартни форми, те придават завършен вид на всяко жилищно помещение или офис, без да натрапват присъствието си.

Прецизната изработка на съвременните модели, както и материалите с високо качество, гарантират дълготрайната им употреба

Разнообразният асортимент ще ви позволи избор на най-подходящия модел за апартамент, къща, офис, образователна институция, магазин и други. С всеки от тях ще постигнете максимално добро решение за вътрешно засенчване.

 

Автор: Симеон Бонев

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0.0 от 10 звезди. (от 0 гласа)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0 (от 0 гласа)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *