Apple MacBook Air – лаптопът на 21 век

macbook-air
macbook-air

Apple MacBook е един от най-добрите лаптопи на нашето време. Този преносим компютър е не само страхотен на външен вид, но има и впечатляващи технически характеристики. Производителността на този лаптоп е повече от страхотна и това се дължи не само на хардуера, но и на софтуера.

Едно от страхотните предимства на този преносим компютър е неговият преносим флаш диск, който е десетки пъти по-бърз от стандартен хард диск (HDD). Тези дискове за памет са изключително икономични и употребата им позволява доста по-дълъг живот на батерията. По този начин ползващият машината ще може да работи много по-дълго на нея с едно зареждане. Лаптопът може да издържи средно между 11-12 часа при гледане на филми в високо качество и при пусната безжични мрежи.

Откъде идва мощта на тези страхотни лаптопи?

Мощта на тези страхотни процесори идва от четвъртото поколение процесорни чипове, произведени от Intel, а именно Intel Core i5 и Интел Core I7. Тези компютърни чипове се ползват и в много други лаптопи, а техни по-стари версии ще намерите и в по-стари лаптопи втора употреба, но новата версия е значително по-бърза. Тези процесорни чипове имат вграден графичен чип Intel HD Graphics 5 000, който е доста по-бърз от предишното поколение, а именно от Intel HD 4 000. Благодарение на тази графика можете да играете доста от актуалните игри и то с много ефекти и добри FPS стойности.

Колко струва Apple MacBook Air и да го предпочета ли пред компютър втора употреба?

Цената на този преносим лаптоп е около 2 500 лева. С тези пари можете да си вземете многократно по-мощен настолен компютър с нови части или дори сървър от компютърни части втора ръка.

Ако не можете да си позволите такава сума, обърнете внимание на предложенията за лаптопи втора ръка, които са много. За доста по-малко пари можете да си вземете прилична преносима компютърна машина с доста добри хардуерни параметри.

Автор: teoz

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 10.0 от 10 звезди. (от 3 гласа)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: +1 (от 1 глас)
Apple MacBook Air – лаптопът на 21 век, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *