Поставяне на слънчевите колектори – едно модерно средство за еко енергия

 

С тази публикация ще ви запознаем с нови алтернативни източници на енергия, които произвеждат екологична енергия от природата. Най-разпространени и масово използвани са високотехнологичните слънчеви колектори за топла вода, чиято основна дейност е усвояването и преработването на слънчевите лъчи, попаднали върху тръбите със специално покритие в топлинна енергия, която ние всички използваме в ежедневието си.

Ако сте се решили да си закупите слънчеви колектори от Emde Solar, трябва да знаете няколко важни неща, преди да преминете към монтирането, тъй като не спазването им може да намали ефективността на системите ви. Ето и някои от тях:

  • Първо и най-важно трябва да се спрете на конкретен модел соларни панели. Двата най-популярни типа, които можете да откриете на българския пазар са системите с термосифон и с „Heat Pipe” тръба.

  • Трябва мястото, на което желаете да поставите соларните системи да бъде огрято максимално дълго време от слънцето, защото така ще си подсигурите по-голяма ефективност от тяхна страна. Ако около тях има високи сгради в определен момент, те ще ги засенчват, а това ще намали производителността им.

  • Ориентирайте слънчевите колектори в посока север, ако се намирате в южното полукълбо, а ако сте в северното трябва да се поставят на юг.

  • По ваше усмотрение и ако покрива позволява можете да поставите избраните от вас моделите слънчеви колектори директно върху покрива без стойка.

  • Също така, за да бъдат още по-ефективни соларните панели е желателно да се монтират под точно определен ъгъл от хоризонта. Той се изчислява спрямо географското ви местоположение, към което се прибавят и изваждат по 15 градуса в зависимост от сезона. Повечето колектори все пак се инсталират под един еталонен градус, които е между 40-45 градуса.

Избирайки този лесен начин сами да си произвеждате екологична енергия, вие спестява пари от сметките за електроенергия, предпазвате околната среда от замърсяване с вредни емисии, тъй като вакуумните слънчеви колектори не работят на ток и са безвредни за всички околни.

Повече подробности според вида на колекторите можете да откриете на http://www.emde-solar.com/модели

Видео “Стъпки за инсталиране на слънчеви колектори”:

.

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 10.0 от 10 звезди. (от 1 глас)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: +1 (от 1 глас)
Поставяне на слънчевите колектори – едно модерно средство за еко енергия, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Георги Стефанов

SEO услуги Ganbox.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *