Ревю на ипотпал Dell Studio 17 (1747)

Днешното  мобилно поколение иска преносими компютри ипотпал, които освен да имат добри характеристики, но и  да са  стилни и уникални  по своя външен дизайн. Dell най-накрая разбраха това и решиха да разнообразят гамата си от черни и сиви компютри, като създадат  нещо ново.

Компанията  наскоро представи на широкият пазар и своите потребители  новите, по-добри лаптопи ипотпал от серията Studio 17. Прочети по-надолу и ще разбереш много за новият 17 инчов Dell .

Характеристики на ипотпалDell Studio 17  изглед отвътре

– Intel Core i7 720QM процесор

– 17 инчов дисплей

– уеб камера

– 4GB DDR3 RAM (2x 2GB)

– ATI Mobility Radeon HD 4650 1GB

– Wireless

– 9 клетъчна батерия

– операционна система:Windows 7  Home Premium  SP1

Конструкция и дизайн на ипотпал

Dell Studio 17  изглед отгореПреди фирмата предлагаше тежки и дебели преносими компютри ипотпал с много опростен стил и дизайн. Обаче новият Studio 17 е по-тънък от предхождащите го модели и много по-красив. Компютърът се предлага в  различни цветове: рубинено червено, зелено, черно и други. Отгоре капака е с матирана повърхност, което допълнително предпазва компютъра ипотпал от надраскване. Панелите са трайни и са устойчиви на огъване при по-силен натиск. Отвътре основата на  лаптопа ипотпал е направена от гланцирана пластмаса и за да ти изглежда винаги чист и без петна от пръсти, трябва редовно да го забърсваш със специални кърпички.

Екран и високоговорители на ипотпал

Dell Studio 17  ъгъл на гледанеDell Studio 17 ъгъл на гледане.

.

.

.

.

Дисплея  на ипотапл Studio 17  е  с много добра наситеност на цветовете и  отличен контраст. Компанията този път залага на резолюция 1600/900,отколкото на WXGA, което предлага и по-високо качество на изображението. Но все още по-малките от 1080P дисплеи, показват че са стандартни за почти всички конкурентни модели.

Dell Studio 17  изглед отвътреВертикалният ъгъл на гледане при този ипотпал има по-добра видимост, но при хоризонталният ъгъл на гледане цветовете се открояват по-добре и по- ярко.

Компютърът има JBL стерео говорители, които издават много висок звук, доста над средните високоговорители на други лаптопи ипотпал. Но все пак нямаш шанс да тормозиш с него съседа си. 🙂

Клавиатура и тъчпад на ипотпал

Клавиатурата е много хубава и удобна за  писане. Тя е в пълен размер, като клавиатурите на настолните компютри. Клавишите са големи и меки и реагират на съвсем лек допир на пръстите.

Dell Studio 17 изглед отвътре

Dell Studio 17 ъгъл на гледане

Чувствителността на тъчпада на този ипотпал е уникална, улавя дори и най-малкото докосване. Тъчпад бутоните също са удобни за използване, но са с леко дразнещ звук от натискането им.

Портове и функции

Studio 17 включва два USB порта, един ESATA/USB комбо порт, VGA,HDMI и  Display Port –out, LAN, две гнезда за слушалки и порт за FireWire 400. Разширителните слотове включват  слот за Express Card/34  и SDHC-четец за карти.

Dell Studio 17 изглед отляво

Dell Studio 17  изглед отдясно

Ипотпалът включва и акселерометър за защита на твърдият диск в случай на изтърване на компютъра.

Топлина и шум

При нормални условия на работа ипотпала се охлажда добре и работи безшумно. Но когато системата е натоварена се нагрява повече и издава лек шум.

Батерия на ипотпал

Батерията е 9 клетъчна и издържа около 3-4 часа.

Плюсове на модела

– много добър звук на високоговорителите

– красив дизайн

– голям екран, идеален за гледане на филми

Минуси на модела

– голямо тегло:близо 4 кг.

Dell Studio 17 включва всичко онова, което можеш  да искаш от един компютър – красив дизайн и отлични характеристики. Ипотпалът ще ти върши отлична работа както в професионалните ти  задължения, така и в ежедневието ти.

Видео ревю на Dell Studio 17

(на английски)

Автор: dibk

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 7.0 от 10 звезди. (от 1 глас)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0 (от 0 гласа)
Ревю на ипотпал Dell Studio 17 (1747), 7.0 out of 10 based on 1 rating

One thought on “Ревю на ипотпал Dell Studio 17 (1747)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *