Ипотпал ревю на ASUS UL80VT

И този път  производителите на ипотпал лаптопи  с марка ASUS са се постарали да ни впечатлят. ASUS UL80Vt е красив и тънък, с изтънчен дизайн и издръжливост на батерията до 10 часа. Прочети статията, за да разбереш всичко за този  стилен преносим компютър ипотпал.

Примерна ипотпал конфигурацияASUS UL80Vt изглед отвътре

• 14-инчов дисплей с LED осветление
• Windows 7 Home Premium 64-битов
• процесор:Intel Core 2 Duo SU7300 Ultra Low Voltage
• Рам памет:4 GB DDR3-1066
• твърд диск:320GB 5400RPM  (Seagate Momentus 5400.6/ST9320325AS)
• Wireless
•оптично устройство: DVD Super Multi Drive
• 8-клетъчна литиево-йонна батерия (5600mAh)

ASUS UL80Vt изглед отгореКонструкция  и дизайн на ипотпал.

UL80Vt разполага с първокласен дизайн. Капакът несъмнено е най-атрактивната част на преносимият компютър ипотпал със своята правоъгълна форма и алуминиево покритие. Цялата конструкция на ипотпал UL80Vt е изградена от пластмаса (с изключение на капака), а повърхностите са гланцирани. Капакът обаче е крехък, въпреки покритието си от алуминий. По краищата на екрана от вътрешната страна, пластмасата е много неустойчива.

.

Екран и високоговорители на ипотпал.

Ипотпал UL80Vt е с 14-инчов дисплей с LED осветление и резолюция 1366×768.Яркостта е на ниво, а изображенията изглеждат ясни. На открито обаче слънчевите отблясъци пречат понякога за ясна картина. Недостатък е слабият контраст, което понякога кара снимките да изглеждат леко размазани. За да имаш най- добър ъгъл на гледане, екрана трябва да е прав.

ASUS UL80Vt ъгъл на гледане

ASUS UL80Vt ъгъл на гледане

Високоговорителите са  слаби, почти без никакъв бас. Ако искаш да имаш силно озвучаване, по-добре прикачи ипотпал лаптопа към по-силна озвучителна система.

Клавиатура и тъчпад на ипотпалASUS UL80Vt изглед отвътре

Клавиатурата  изглежда на пръв поглед  стилна, а между клавишите   има  допълнително разстояние. Лошото е, че клавишите  издават повече шум от необходимото, което в даден момент може да стане много дразнещо. Тъчпадът е с гланцирана повърхност, но боравенето с него отначало може да ти се стори трудно. Тъчпад бутоните са леко шумни и малко трудни за натискане.

Лаптопа от всички страни.

Отпред: говорители Asus ul80vt изглед отпред

ASUS UL80Vt  изглед отзад.

.

.

.

Отзад: батерия

Отляво:слот за зареждане на батерията, отдушник за топлина, VGA изход, HDMI, два  USB слота, жакове за  микрофон и слушалки

Отдясно: DVD Super Multi  оптично устройство, четец за карти (MMC / MS / MS-Pro / SD / XD), слот за USB, Ethernet

ASUS UL80Vt изглед отляво

ASUS UL80Vt  изглед отдясно

.

.

.

.

Топлина и шум.

Охладителната система работи много добре и не издава излишен шум. Само когато ипотпал компютъра е изключително натоварен,  започва да шуми повече.

Батерия.

До преди 2-3 години Asus имаха проблем с захранването и издръжливостта на батерията, но това като че ли остана вече в миналото.Батерията на UL80Vt  издържа без да се зарежда впечатляващите 9 часа, дори и ако постоянно работиш на компютъра ипотпал. Така че, когато спре тока или там където си, наблизо няма контакт, няма да се притесняваш толкова много, че на ипотпал лаптопа ще му падне батерията.

Накрая мога само да добавя, че ипотпал лаптопа има наистина много красив и стилен дизайн и като цяло изглежда чудесно, но също така има и  много недостатъци.

Да обобщим:

Ипотпал плюсове:

-красив дизайн
-дълъг живот на батерията
-охладителната система е добра  и работи много тихо

Ипотпал минуси:

-не много сполучливо направена клавиатура
-неподходящ тъчпад
– нуждае се от повече контраст
-няма  вграден Bluetooth

Видео ревю на ипотпал ASUS UL80VT (на английски)

Автор: dibk

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0.0 от 10 звезди. (от 0 гласа)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0 (от 0 гласа)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *