Ипотпал ревю на лаптоп HP mini 2140

Ипотпал характеристики

• операционна система: Genuine Windows XP
• процесор: Intel Atom N270 процесор 1.60GHz
• рам памет: 1GB DDR2 SDRAM, 800MHz
• хард диск: 160GB 5400 RPM SATA  HP 3D DriveGuard (също се предлага с 160GB 7200 RPM SATA с HP 3D DriveGuard или 80GB Solid State Drive)
• дисплей: 10,1-инчов диагонал (1024 х 576)
• графика: Intel GMA 950
• слотове: (1) ExpressCard/54 слот, Secure Digital (SD) слот
•2  USB  порта, VGA, RJ-45/Ethernet),стерео слушалки, стерео микрофон , VGA уеб камера
• Размери (В х Ш х Д): 1,05 (отпред) х 10,3 х 6,5 инча.

.

.

HP Mini 2140 ипотпал е един ултра – мобилен лаптоп с твърдо шаси и атрактивен външен вид, предназначен  най- вече за нуждите на студентите, които предпочитат да си купят малък и компактен нетбук ипотпал, отколкото някакъв тежък, който трудно се пренася. Устойчивостта и здравината на мини компютъра  е  гарантирана, благодарение на комбинацията от алуминий и пластмаса, с която е изградено самото шаси. Дизайнът му е лек и изчистен, което го прави много стилен и елегантен.

Един от най- големите плюсове на този нетбук ипотпал е сравнително голямата му клавиатура (имайки предвид размерите на Mini 2140). Мога да кажа, че тя е просто фантастична, като за 10 инчов нетбук. Дизайнерите са се постарали да използват максимално цялата площ на основата, за да направят една много удобна и практична клавиатура. Клавишите са гладки и меки и се натискат много лесно. Неудобство представляват обаче тъчпад бутоните, които не са поставени под самият тъчпад, а  съответно от лявата и дясната му страна, което донякъде е малко объркващо, но с времето се свиква.

Мини лаптопа ипотпал е с 10 инчов екран с гланцирано покритие. Дисплеят изглежда много хубав, с ярки и свежи цветове и отличен  контраст. Компютъра обаче не предлага широк зрителен ъгъл, така че хората около теб, няма да могат да виждат много добре. Все пак най- голямата досада на екрана е слабата резолюция, която е 1024 x 576 мегапиксела. Интересното при този модел лаптоп ипотпал е , че е използван един допълнителен защитен слой  от гланцирана пластмаса върху екрана и тя има за цел да му осигури по-голяма устойчивост. Но страничните ефекти от това допълнително ниво защита са  неприятните отблясъци и отражения на открито и пряка  слънчева светлина, които ги има при почти всички компютри, но тук този проблем, като че ли се откроява повече.

Пълният списък на портовете в ипотпал Mini 2140, включва:  един ExpressCard/54 слот , Secure Digital (SD / SDHC) четец на карти, два USB 2.0 порта , VGA Out ,RJ-45/Ethernet ,стерео слушалки / Line Out, стерео микрофон.

.

.

.

.

.

.

Като цяло набора от слотове, който има ипотпал мини компютъра е впечатляващ за  лаптоп от този размер.

Истината е, че  Mini 2140 ипотпал не може да се похвали с добро качество на  високоговорителите. Те произвеждат слаб звук, а бас почти липсва. За сметка на това обаче охлаждащият вентилатор работи отлично  и не се чува никакъв шум  от него, дори и в перфектно тиха среда.

Със стандартната  3 клетъчна батерия лаптопа ипотпал издържа до  3 часа без зареждане, а с 6 клетъчна животът на батерията ще се удължи на максимум  4 часа.

Ипотпал плюсове:

• отлично качество на изработката
• удобна клавиатура
• работи безшумно

Ипотпал минуси:

• ниска разделителна способност на екрана
• странно  място за тъчпад бутоните

Разопаковане на ипотпал HP Mini 2140. Видео ревю на английски.

Автор: dibk

VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 5.0 от 10 звезди. (от 1 глас)
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 0 (от 0 гласа)
Ипотпал ревю на лаптоп HP mini 2140, 5.0 out of 10 based on 1 rating

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *